Κεφάλας, Μιχάλης

Keffalas, Michalis (Αγγλική)

  1. Πρόσωπο
  2. Άνδρας
  3. 1966
  4. Αθήνα
  5. Έλληνας
  6. Μουσικός
  7. Συνθέτης
  8. Wikipedia - Michalis Keffalas
  9. Το λεξικό της ελληνικής μουσικής : από τον Ορφέα έως σήμερα - Αθήνα: Εκδόσεις Γιαλλελής, 1998- , σελ.59 [τ.6ος [βλ. Τεχνουργοί Σύγχρονης Σύνθεσης]]
  10. central
    • Ο Μιχάλης Κεφάλας [MA (York), PhD (London), HonFNAM, BA (Hon) Hum (Open), MEd (Aegean)] είναι διδάκτορας μουσικής σύνθεσης του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου

      Το 1994 δημιούργησε τη Μουσική Σχολή «Αλύπιος». Το 1996 διορίστηκε καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με πενταετή εκπαιδευτική άδεια του Υπουργείου Παιδείας και διάφορες υποτροφίες και χορηγίες ειδικεύτηκε στη σύνθεση στο York (D. Blake) και το Λονδίνο (R. Redgate). Το 2016 ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακότου στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου πάνω στις Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών με υποτροφία αριστείας.

      Έχει συνθέσει περισσότερα από 120 έργα για διάφορες φόρμες και μέσα, όπως εκπαιδευτική μουσική για παιδιά, μουσική δωματίου, κύκλους τραγουδιών, ορχηστρική και σκηνική μουσική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από την όπερα επιστημονικής φαντασίας και την αρμονία των σφαιρών, τη μουσική των μεταναστών στo πλαίσιo μιας διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, τη μουσική εκπαίδευση ατόμων της τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ με χρήση νέων τεχνολογιών, κ.ά. 

      Έγραψε τα βιβλία: «Προπαρασκευή για είσοδο στα τμήματα μουσικής των Πανεπιστημίων» (3 εκδόσεις), «Ο μικρόκοσμος του Μάνου Χατζιδάκι», «Έξι έργα. 2000-2004», «Το ρεμπέτικο στο σχολείο» και «Ο Ικαρομένιππος «πετάει» στο σχολείο μας». Επιμελήθηκε τα συλλογικά έργα «36 παρτιτούρες για όλους», που διδάσκεται στο τμήμα Μουσικοθεραπείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (Εύδοξος) και «20 παρτιτούρες ελλήνων συνθετών σε γραφή μπράιγ για άτομα με αναπηρίες όρασης. Οι παρτιτούρες, τα βιβλία και τα CD’s του έχουν εκδοθεί από τους οίκους Reed Music, Agenda Edizioni per la Musica, Παπαγρηγορίου-Νάκα, Ορφέα και Φάρο Τυφλών Ελλάδος.

      Συμμετείχε στη συγγραφή ακόμη είκοσι βιβλίων και πρακτικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν επιμορφωτής στα Π.Ε.Κ. (2014), μέλος της ομάδας ειδικών επιστημόνων για την εκπόνηση των προγραμμάτων σπουδών των Μουσικών Λυκείων της χώρας (2015) και ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός, εισηγητής σε θέματα μουσικής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (2017-2018).

      Την περίοδο 2007-2011 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Υμηττού και από το 2013 της Μουσικής Σχολής «Αλύπιος» (Κορυδαλλός).

    Wikipedia Import
    1. Μιχάλης Κεφάλας (Ελληνική) | Michalis Keffalas (Αγγλική)
    2. έλληνας συνθέτης, μουσικός συγγραφέας, εκπαιδευτικός (Ελληνική) | greek composer, music author, music teacher (Αγγλική)
    3. Μιχάλης Κεφάλας
    4. 09-10-1966